نمایشگر دسته ای مطالب
نشست "یزد در مسیر توسعه" با سخنرانی پروفسور پاپلی در دانشگاه برگزار شد+تصاویر
نشست "یزد در مسیر توسعه" با سخنرانی پروفسور پاپلی در دانشگاه برگزار شد+تصاویر
به گزارش روابط عمومی،دکتر محمد حسین پاپلی جغرافیدان و نویسنده کتب اجتماعی پنج شنبه شب ۵ دیماه ۱۳۹۲ در جمع فعالان اجتماعی و فرهنگی یزد در سالن آمفی تأتر دانشگاه امام جواد «ع» به سرمایه انسانی یزد اشاره کرد و گفت: یزد و یزدی یک اعتبار مثال زدنی در کشور دارد و روی راستی و درستی او حساب باز میکنند. اگر در بازار تهران بگویید یزدی هستید ولی به مقدار کافی پول به همراه نداشته باشید به شما نسیه میدهند ولی ممکن است برای اهالی برخی شهرها چک را هم نپذیرند!
وی در عین حال گفت: همه شهرها نیروی متخصص و دانشمند دارد ولی ارزش یزد به نیروی انسانی بااخلاق است. باید در اینجا نسبت به برخی مسائل اجتماعی یزد هشدار داد چراکه ممکن است به اعتبار یزدی لطمه بزند.
پاپلی تصریح کرد: بنده منکر تهاجم فرهنگی از خارج به داخل نیستم ولی معتقدم بسیاری از آنچه امروز وجود دارد به سستی ما بر میگردد.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه یزد شهر کار بوده است، گفت: مقنیهای ما برای حفر قنات بطور ۲۴ ساعته و ۳ یا ۴ شیفتی کار میکردند. یا در اکثر خانههای یزد در زمان قاجار دستگاه شعربافی وجود داشته است. وی گفت: برای نمونه باید بگویم چند روز پیش به اتفاق آقای ندافی به دیدن آقای الفت (در نزدیکی میدان امیرچخماق) رفتم، ایشان حدود ۹۰ سال دارد، ثروت بالایی هم بخاطر کلکسیونهایی که در اختیار دارد، دارد ولی همچنان با وضعیت نابسامان جسمی خود کار میکند و نخ میریسد! ولی متاسفانه این فرهنگ یزدی در حال ضعیف شدن است.
این جامعهشناس تاکید کرد یزد باید الگوی کار ۲۴ ساعته در کشور شود.
این جغرافیدان به صنایع یزد هم اشاره کرد و گفت: در حالیکه دنیا به سوی صنایع پاک و کم آب خواه پیش میرود ما همچنان به روی صنایع آلاینده و آب بر تاکید میکنیم و استقرار اینها را نمونهای از توسعه میدانیم در حالیکه این توسعه ظاهری است.
وی گفت: متاسفانه ارتباطی میان دانشگاه و صنعت ما وجود ندارد و درصد کمی از پژوهشها به صنعت راه مییابد.
پاپلی یزدی به ثروت دوم یزد یعنی بافت تاریخی هم اشاره کرد و گفت: متاسفانه عملکرد شورای شهر و شهرداری ما در اینجا مورد تعجب است که اجازه تخریب بافت تاریخی را میدهند درحالیکه چند صد متر آن طرفتر آقای اولیاء ۱۷ خانه را مرمت و بازسازی میکند و به دانشکده معماری دانشگاه یزد تبدیل میکند